Heippa Helsinki! Tietoa minusta ja blogistani

Hei teille, ja heippa Helsingille! Olen 28-vuotias mies, joka on asunut Helsingissä koko ikänsä. Vanhempani, ja oman tietoni mukaan myös isovanhempani, ovat syntyneet siellä ja poistuneet Kehä III:n ulkopuolelle vain juhannuksena kesämökille. Hävettää myöntää, mutta vielä kaksi vuotta sitten olin niin syvällä Helsinki-kuplassa, etten osannut sijoittaa Turkua, Tamperetta tai Oulua kartalle, en lähellekään. Olin myös vakuuttunut, että Utsjoki sijaitsee lähellä Joensuuta. Vuosi sitten päätin tehdä hurjaa; irtisanouduin vuokra-asunnostani ja ostin säästämilläni rahoilla (ja pienellä lainalla) talon Keuruulta. Pakkasin pienen omaisuuteni vuokraamaani pakettiautoon ja päätin huristaa pois pääkaupungin saasteista. Ystäväni ja perheeni olivat pöyristyneitä, ja naurattihan ajatus minua itseänikin. Yleensä nimittäin juuri Keuruulta muutetaan pakoon Helsinkiin, eikä toisinpäin.

Talon remontista

Keuruulta ostamaani taloa ei voinut sanoa hulppeaksi. Tiesin, että joutuisin laittamaan hieman ylimääräistä rahaa seinien maalaamiseen ja esimerkiksi keittiön ja kylpyhuoneen remontointiin, mutta olin siitä lähinnä vain innoissani. Minulla ei ollutkaan vähään aikaan ollut kunnollista harrastusta, ja remontointi sopi minulle loistavasti. Pääsisin näkemään käteni jäljen heti enkä puolen vuoden jälkeen, niin kuin kaikissa urheilulajeissa tuntuu olevan ideana. Aloitin remontin keittiöstä, ja onnistuinkin sen uudistamisessa loistavasti. Ja tässä sitä nyt ollaan, uuden talon, ja no, uuden keittiön kanssa. Seuraavana minulla on suunnitelmissa uusia kylpyhuone, jonka jälkeen pääsen vihdoin maalaamaan makuuhuoneita ja olohuonetta. Kesällä aion maalata talon ulkoseinät punaisiksi! Oikea maalaisunelma.

Blogini & oma tulevaisuuteni

Aion päivitellä tähän blogiin aktiivisesti remonttini etenemisestä. Toivon pääseväni jakamaan erilaisia vinkkejä sekä isompiin projekteihin että pieniin Tee-Se-Itse -kokeiluihin. Lisäksi saatte tietää koulutuksestani ja asioista, joita toivon saavuttavani vielä pienen elämäni aikana. Käytän blogiani luultavasti myös terapeuttisena alustana – koko ikänsä pääkaupunkiseudulla asuneena pimeä talvi maaseudulla ja lähin kauppa 10 kilometrin päässä voi koitua raskaaksi. Monet ovat myös hyvin kiinnostuneita ystävyyssuhteistani; jätinkö oikeasti kaikki kylmästi taakseni Helsinkiin? Katkaisiko vanhemmat suutuspäissään välit minuun? Jotkut lyövät puuhistani varmasti myös vetoa; kuinka monta kuukautta hän kestää keskellä ei mitään? Jos sinua kiinnostaa nämä kysymykset, pistä sivusto kirjanmerkkeihisi ja seuraa uutta elämääni täällä Keuruulla!