Tupaantuliaiset

Uudessa kodissa hauskinta on aina, no, uusi koti. Seuraavaksi eniten sitä kuitenkin odottaa tupaantuliaisia! Pääsee näyttämään kätensä jäljen, etenkin minun tapauksessani, jossa olen ehtinyt jo remontoimaan osan talosta. Hieman kauemmas muuttaneena myös ystävien ja perheen näkeminen on ilo, niin kuin aina. Kaikki minulle läheisimmät ihmiset tietävät oikein hyvin, että tykkään puuhastella käsin. Helsingissä asuessani minusta kuitenkin tuntui rajoitetulta; pystyin toki askartelemaan, mutta se ei ole ihan lempipuuhaani. Olisin tarvinnut suuremman tilan, jossa rakentaa ja suunnitella esimerkiksi huonekaluja. Kukaan ei siis oikeastaan ole yläasteen puutyötuntien jälkeen nähnyt luovuuttani, ja siksi olenkin innoissani, kun saan vihdoin kutsua tuttuni katsomaan! Tässä postauksessa kerron hieman tupaantuliaisten järjestelystä. Pidän Tee-Se-Itse -henkisistä koristeista ja esimerkiksi kutsuista, ja olen ehdottomasti hyödyntänyt sitä näiden juhlien järjestämisessä. Toivonkin voivani olla avuksi muille saman henkisille. Toivotaan, että pääsette hyödyntämään näitä vinkkejä omissa tulevissa juhlissanne!

Kutsukortit jakoon!

Sosiaalisen median valloittamassa maailmassa kutsut lähetetään yleensä tekstiviestillä tai oikeastaan WhatsApp-sovelluksella. Parhaimmillaan tehdään jopa ryhmä, johon lisätään kaikki juhliin toivotut 30 ihmistä ja laitetaan heille yhteinen ”Moikka kaikki! Olette tervetulleita tupareihini elokuussa”. Mutta eihän se ole lainkaan henkilökohtaista! Itselleni ainakin tulisi olo, että ilmeisesti läsnäoloni ei ole kovin tärkeää, kun täällä nyt on selkeästi niin paljon muitakin. Ja sitten perustaja huomaa, että vitsi, lisäsinkin kaksi tyyppiä vahingossa ja poistaa ne. Vanhemmille ja isovanhemmille laitetaan yleensä joko sähköpostia tai soitetaan, mutta kirje ei kyllä tule kuuloonkaan! Minä päätin kuitenkin tehdä juuri sen. Hain tyylikkäät vanhanaikaiset, ruskeat kirjekuoret ja mustekynän. Sain jotenkin kaivettua ystävieni osoitteet numerotiedustelun kautta joutumatta kysymään sitä heiltä itseltään. Ihan kuin ajalla ennen puhelimia! Hain kaupasta postimerkkejä ja pistin kirjeet menemään. Loistava ikimuistoinen idea. Et varmasti tiedä ketään, joka olisi kutsunut tupaantuliaisiin kortilla. ”Eihän ne ole häät”.

Tarjoilut kuntoon

Tupaantuliaisissani aion tarjota runsaasti viiniä, hyviä pataruokia ja juustoja. Eksyimme joskus Helsingissä muutamien ystävieni kanssa pienessä hiprakassa viininmaisteluiltaan erääseen ravintolaan, ja yllätykseksemme tykästyimme muutamaan viiniin kovasti. Tarkoituksemme oli mennä juhlimaan ystävän syntymäpäiviä yökerhoon, mutta törmäsimmekin kadulla kylttiin ”Viininmaisteluilta, 5 valkoviiniä 55 euroa/henkilö”, ja se oli menoa sitten. Hetken naureskelun jälkeen tajusimmekin miten hyvä tilaisuus oli, ja nyt pääsen vihdoin hyödyntämään sieltä saamaani tietoa. Koska on kesä, aion järjestää juhlat pääasiassa ulkona. Naapureita ei ole lähimaillakaan, joten musiikkia voi huudattaa pitkälle yöhön, eikä naurua tarvitse pidätellä lainkaan. Lisäksi ketään ei haittaa, jos muutama lasi kaatuu. Nurmikkohan se vaan kasvaa seuraavana kesänä entistä vihreämpänä! Toisin kuin monissa muissa tupaantuliaisissa, minun juhlissani vieraiden ei tarvitse tuoda ruokia tai juomia mukanaan. Suurin osa tulee nimittäin Helsingistä asti, eli matka kuumassa autossa ruokien ja juomien kanssa voi olla kohtalokas. Saa nähdä miten käy, kaduttaako valintani vai ei!