Paras kodisuunnittelu

Viime aikoina vitivalkoinen sisustus harmaine yksityiskohtineen on ollut erityisen pinnalla. Pöydillä ja hyllyillä saa olla tavaraa vain hyvin minimalistisesti, ja ainoa kiinnostava elementti saattaa olla esimerkiksi kuiva ikkunalaudalla kyyhöttävä kaktus tai yksittäinen mustavalkoinen taulu. Monet kutsuvat tätä sisustustyyliä skandinaaviseksi tai pohjoismaalaiseksi – minä taas kutsun sitä persoonattomuudeksi. Tässä postauksessa kerron teille hieman omasta sisustustyylistäni ja vuosien varrella oppimistani kikoista. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee hyödyntämään ideoita myös omassa sisustuksessaan!

Sisustusta minun makuuni

Suosin itse sisustuksessani lämpimiä värejä, kuten beigeä, ruskeaa ja oranssia. Mielestäni kodin täytyy olla lämmin paikka, jossa voi ottaa rennosti, ja jossa ei tarvitse jatkuvasti varoa pintojen tahriintumista tai pientä pölymäärää. Älkääkä ymmärtäkö väärin – kodin täytyy kyllä olla siisti! Lipastot minulla ovat puisia, samoin kuin keittiön ruokapöytä. Olohuoneen lasipöytä taitaa olla ainoa hieman modernimpi yksilö tässä taloudessa, uutta keittiötä tietenkään mukaan laskematta. Matot ja sohvatyynyt ovat viininpunertavia, muutamaa mustaa yksityiskohtaa lukuun ottamatta.

Vihreitä kasveja ja huomiota herättäviä ruukkuja

Ensimmäisten kappaleiden perusteella voisi luulla, että kotini on synkkä luola. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kotiani elävöittävät kirkkaat värit pienten yksityiskohtien merkeissä – poltan paljon kynttilöitä tunnelman luomiseksi, ja valitsenkin aina tavallisten valkoisten tuikkujen sijasta hieman isompia, värikkäitä kynttilöitä. Keittiön väreihin sopivat loistavasti vaaleansiniset kynttilät, olohuoneessa taas suosin kirkkaankeltaista. Lisäksi minulla on monia ulkomaanmatkoilta mukaan tarttuneita vaaseja, rasioita ja esimerkiksi kukkaruukkuja, joilla elävöitän kotini tunnelmaa entisestään.

Paljastan postauksen loppuun vielä uuden yllättävän piirteen itsestäni: olen melkoinen viherpeukalo. Minulla on kymmeniä erilaisia kasveja, jotka tuovat kotiini oman erityisen tunnelmansa. Keittiössä minulla on pienten kasvilamppujen alla yrttejä ja muutama mehikasvi, olohuoneessa taas erilaisia palmuja, kuten sirovuoripalmu, ja tietenkin joka kodin henki, jättipeikonlehti. Ikkunalautojani koristavat itse kasvattamani chilit, sitruunat ja koristetomaatit. Vihreitä kasveja kannattelevat upeat värikkäät ruukut, joita olen napannut matkaani niin ulkomaanmatkoilta kuin kirpputoreiltakin. Muutaman saviruukun olen tainnut maalata itse.